Dette får meg iallefall til å ta meg en søndags tur i skogen i dag.

Dette får meg iallefall til å ta meg en søndagstur idag i skogen.

Hvem har ikke følt seg gladere etter en skogstur, en piknikk eller en dag ved sjøen?

Det er noe sjele søkende og forfriskende med å være ute. Å være i naturen og å tilpasse seg etter de forskjellige sesongene og det å ta nytte av dem.

Lyden av løv i vinden, glimtet av dansende løvetann frø. Det er kluet ved å være tilstede i nuet og føle seg levende. 

Faktorer og tall om hvor viktig naturen er for vår mentale helse og fysiske velvære startet å dukke opp rundt i verden da shinrin-yoku ( skogs bad)

var introdusert som en del av Japanernes helse i 1982.

Den Japanske Ministry of Argiculture, Forestry og Fisheries fortsatte denne fasen og forandret med dettte en skogstur til en nasjons tidsfordriv.

Deltagerne åpnet alle fem sansene i omgivelsene med naturen,pustet dypt inn mens de gikk taknefult og forsiktig. 

Japanske studier har etter dette hatt positiv effekt på deres psykologiske og fysiologiske helse. Det har hatt posistiv effekt på deres 

immunitet, blodtrykket og stress nivået som kunne vare opp til en måned etter vert “bad” i skogen. 

dav

Fordelene av skogs terapi er delevis fra forskjellige viktige  plante avledet oljer kalt phytoncides- luftbårne kemikalier med antibakterial og soppdrepende kvaliteter, som planter og trær avgir for å beskytte seg selv fra bakterier og insekter.

Luften i skogen føles ikke bare friskere, forskere vet nå at den er bedre for oss. 

Disse kemikalene er så sterke at, når vi puster dem inn, hjelper det kroppen vår å forsterke og forbedre funksjonen av de hvite blod cellene, som vi behøver for å drepe viruser og tumorer.

 

Her er også andre fordeler ved skogsbading:

-Reduserer mental trøtthet. 

Studier viser at være i naturlige miljøer som en skog, ved en innskjø eller på en strand ved sjøen gjenoppretter den mentale energi og vakker natur 

får frem følelser av ærefrykt, som gir boost til hjernen. 

Tidsbruk av å se på planter, fulger eller andre levende skapninger i nautren får hjernen vår til å slukke av og skifte gir. 

Få den til å fokusere bedre nå vi kommer tilbake til jobb eller studier. 

– Du blir bedre til å løse problemer.

I naturen er hjernen mer åpen til å reflektere, dagdrømme og 

nysgjerrig, noe som forsterker kreativiteten. Så en liten tur i parken før et viktig kreativt møte hvor en trenger flere ideer 

kan være en god ide. 

– Det forsterker humøret.

 Den vitenskaplige artikkelen Journal of Affective Disorders utga analyser som viste at et grønt naturlig miljø for deg i bedre humør og du får bedre selvtillit,

og at tilstedeværelse ved vannet -en innsjø, elv eller sjø – får frem positive effekter av glede og økt immunitet.

Hollandske studier fant markert lavere nummer av sykdommer og helse klager inkluder hjerte sykdommer, astma, og diabetes, i mennesker som bodde innen 5 km fra et grønt område. Å være i i en virvel av phytoncides kan forbedre imunsystemet, hjelpe mot forkjølelse og hoste. En annen studie viser hvordan pasienter bli raksere friske etter en opperasjon dersom de har en utsikt av natur fra vinduet fra sykesengen. 

 

-Redusert stress:

Mange studier viser at trening i naturen eller bare sitte i en reduserer blodtrykket og fominsker stresshormoner cortisol og adrenalin.

Selv bare det å se på fotografier av trær har positiv effekt. 

 

– Bedre evne til å takle smerte:

En rapport av The King s Fund har kommet frem til at å være utendørs speiselt det å jobbe i hagen hjelper den syke en myriade av fysiske og psykiske fordeler i tillegg til naturlig smertelindring.

 

Dette kan du gjøre:

 

Omfavn våren

Nå er tiden for mer varme og dagslys som river i tankene og kroppen. Jorden har kommet til livet igjen og du kan føle det også. Åpne opp alle vinduer og la den frikse luften komme inn og sirkulere.

Pakk vekk alle tykke sokker og ulltepper som har  vert fremme  siden desember og sett frem blomster.

Om våren er hver dag en ny begynnelse. 

Noe så enkelt som å se knoppene  på blomstene sprekke og blomstre fra kjøkken vinduet-vil få deg nærme naturen og gi deg glede.

Ta deg en gåtur alene.

Noen ganger har vi glede av å ta en landlig gåtur alene . La underverkene komme inn til deg uten 

distraksjon. 

Stol på dine instingter. Bestem hvilken vei å gå når det ikke er noen å spørre. Dette betyr at du må stole på deg selv.

Dette gjør deg modigere og bedre til å ta avgjørelser. Å være alene i naturen vil forsterke din 

selvbevissthet om hva du, tankene dine og kroppen din kan gjøre. 

Den flerårige storhet fra naturen vil gi deg styrke. Sett pris på dine ubetydelige forbipasserende bekymringer og feil du har gjort. 

Noen ting har du ingen makt over og kan ikke gjøre noe med, akkurat som trærene ikke har makt over forandringen de gå igjennom hver sesong. 

Slutt å legge skylden på andre, og hold deg selv ansvarlig for å gå i en maur tue eller skli på en sten. 

Vær i ett med naturen som vil gi deg en følelse av makt og styrke. Du er en del av noe fornemt.

Sett pris på en utsikt over sjøen:

Nyere forskning indikerer at det å se utover sjøen forandrer våre bølger i hjernen og blå er assosiert med en følelse av ro og fred. 

mens det rytmiske tidevannet roer ned ellers så overaktiv hjerne 

Denne bølgen av oseanisk kjælighet- synet, lyden og lukten aktiverer den delen av vårt nervesystem som er ansvarlig for oss og får oss til å slappe av og glemme alle bekymringer.

Sjø luft inneholder små dråper av sjøvann som vi vet er fylt med mineral næringstofffer og de er frie for sot partikler og eksos røyk.

Så ta deg en gå tur langs stranden mens du tar noen dype pust. 

Sol deg i solen. 

dav

Vi har alle følt gløden av solen på huden, som en varm kos, og følt oss gladere og mer friskere på grunn av det. Men vi har også fått skader av å få for mye sol som kan gi hudskader-selv hud kreft. Vi har blitt så redde for dette at vi nå kan få for lite av sol vitaminet D. For lite av sol vitamin D kan gjøre oss syke så derfor anbefales det og være ute i dagslyset minst 15 minutter tre ganger i uka hele året. Dette skulle være like viktig som dine fem frukt og grønnsaker om dagen. 

Leveren og nyrene  absorerer solstråler  og konverterer dem inntil biologisk aktiv form av denne vidunerlige vitaminen. Ultrafiolett lys konverterer farlig kolestrol inn til vitamin D. så det å være ute i solen hver dag hjelper å senke kolestrolet. Sol øker også vårt nivå av serotonin, det “glade” hormonet. som hjelper mot depresjon, hodeverk og minsket matlyst. 

En høyning i temperaturen gir lavere risk av dyp venetrombose ettersom blodårene forstørres.slik at de forsterker sirkulasjonen. 

Folk har mindre sansynlighet for å dø av hjerteinfrakt om sommeren og forskere tror at dette skyldes høyere inntak av vitamin D. 

Sol hjelper oss også å sove bedre. Å være ute i solen på dagen hjelper oss til å få en god natt søvn på kvelden. 

God søndagstur. 

dig

5 punkter som gjør gåturen i naturen vidunderlig.

1 se ned på føttene dine for små skapninger og ikke på mobilen din for status 

oppdateringer 

2. Ta av skoene dine og få perspektiv la føttene være fri føl på gresset og sanden. selv løv og søle kan føles godt bare du er forsiktig. 

3. Vær så stille du kan Da er det mer sansynelig at vennlige dyr kommer og det er lettere å se dem.

dig

4, Vist du ikke kan stilne tankene distraher deg selv ved å fokusere på pusten din 

Tell langsomt mens du puster ut og inn dypt og rytmisk og langsomt. Dette skulle holde tankene dine borte fra småbekymringer til du er avslappet i deg selv.

5. Nyt det.Det er verre ting du kunne ha gjort som å ha kvalitets tid alene. Se rundt deg forandringene i sesongene og de forskjellige sesongene mens du føler deg komplett og hel igjen. 

 

 

 

 

#helse#energi#natur#skog#tilstedeværelse#øktimmunitet#skogstur#sjø#sol#helsetips#vann#forskning

4 kommentarer
  1. Naturen er helt fantastisk. Det å kunne slappe av i skogen, ved vannet eller på fjellet er virkelig god medisin. Utrolig fint innlegg. Du skriver utrolig bra og har med vakre bilder. Både i går og i dag var jeg og gubben på tur. Bilder finner du på bloggen min om du ønsker å ta en titt. Jeg kan ikke tenke meg et bedre sted enn naturen for å koble av å samle nye krefter. Naturen betyr alt for meg. 🙂

  2. Tusen takk Cathrine Ruth: for hyggelig kommentar den ble jeg glad for. Så fin blogg du har og fine bilder. Gøy å se bildene. Koselig at dere har vert på tur i dag og i går.Jeg var på tur i dag igjen og leste en bok. Det var så koselig. Ja naturen betyr og har betydd mye for meg også. I både gode men også kanskje spesielt i vanskelige tider. Ha en fin søndag.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg