Hjemmelagde ansiktsmasker

 

Ananas

Prøv å legg en maske med ananas som du blander med havremel (for tørr hud) eller stivelse (fet hud) og litt vann. La virke i 15-20 minutter og vask den av med lunkent vann.

 

Avokado

For tørr hud: Mos en avokado og gni inn fjeset – dette gjør huden din myk og elastisk.

 

Banan

Banan er bra for deg hvis du er litt eldre, eller sliter med tørr hud. Miks med havremel (tørr hud) eller stivelse (fet hud) og litt vann. La virke i 15 – 20 minutter og vask den av med lunkent vann.

Eggehvite

Smør eggehvite på ansiktet hvis du er ute etter den litt stramme følelsen. Skal også være effektiv mot hudormer.

Eggeplomme

Eggeplommen gir fukt till huden og er derfor bra for deg med tørr hud. For å gi huden en skikkelig ‘glow’ skal du blande eggeplommen med 2 ts honning, 1 ts sitron og 2 ts kruskakli. La ansiktsmasken virke i 20 minutter før du skyller den av med lunkent vann.

Agurk

Legg to tynne skiver agurk på øyelokken for å gi dem en boost. Du kan også legge agurkskiver over hele ansiktet for å rense hud og porer. Dypp agurkskivene i sitronsaft så kan de bleke pigmentflekker.
 

Elenas beste skjønnhetstriks med agurk:

1. For tørr hud: Riv ½ agurk og legg i 1 tekopp kall fersk melk. La stå i 30 minutter. Sil og vask fjeset. Masken kan stå i kjøleskapet i 2 – 3 dager.

2. Ansiktsmaske for tørr hud: Miks 3 ms fint revet agurkmed 2 ms rømme. Appliser blandingen i ansiktet og la virke i 15 – 20 minutter.

3. Ansiktsmaske for fet hud: Miks 1 vispet eggeplomme med 2 – 3 ms agurksaft. Appliser i ansiktet og la virke i 15 – 20 minutter. Masken gjør huden myk och frisk.

4. Boost for moden hud: Miks 1 ms agurksaft med 1 ms fløte og en ½ ts rosenvann. Appliser i ansiktet og la virke i 20 minutter. Etterpå vasker du det vekk med rosenvann.

5. Ansiktsmaske for moden hud: Skjær 1 agurk i lange tynne skiver. Legg deg ned og appliser agurkskivene over hele ansiktet. Slapp av en stund og ligg på ryggen som en ‘agurkmumie’ i 20 minutter.

Gurkmeie

Gurkmeie har antiinflammatorisk effekt og kan derfor gi resultat i kampen mot feks. kviser, rosacea (kronisk hudbetennelse) og psoriasis. Gurkmeie kan også forbedre hudens elastisitet.

Honning

Honning gir huden fukt og innholder både vitaminer, mineraler og antioksidanter. Legg et tynnt lag i fjeset for å fukte huden eller bland sammen med feks. havregryn og tyrkisk yoghurt for å bruke som en ansiktsskrubb med peelingeffekt.

Jordbær

Mos jordbær og bruk dem som en ansiktsmaske. Dette hjelper deg å få vekk døde hudceller, og motvirke hudormer. Miks med litt honning så får du ekstra god effekt. La virke i 15 minutter.

Kaffe

Å drikke kaffe er ikke bra for huden din, fordi du mister mye veske men hvis du smører inn ansiktet kan kaffen beskytte huden mot effektene av farlige stoffer i luften, som avgasser og kjemikalier. Kaffe sies også å kunne beskytte mot strekkmerker og cellulitter. Så lag deg en ansiktsmaske med kaffe og gni inn problemområdene med produktet.

Poteter

Poteter strammer opp huden og gjør den mykere. Skjær en skive rå potet og gni den forsiktig i ansiktet!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg