Oppskrift på kjempegod lammestek.

 

Ingredienser:

1 utbenet surret lammestek/lår.

2-4 fedd hvitløk.

Frisk rosmarin.

Salt,pepper

1 stor appelsin.

2 ss honning

Revet skall av 1 sitron + saft fra 1 appelsin.

Slik gjør du:

La kjøttet ligge til temperering på kjøkkenbenken ca 1 time før steking.

Varm stekeovn til 125 grader.

Stikk små hull i steken med en spiss kniv og stikk inn biter av hvitløk og frisk rosmarin .

Skjær appelsin i skiver og legg under surringen på steken.

varm opp honning slik at den flytende (ikke koke),

tilsett revet skall fra sitron eller appelsin (kun det gule), saft fra appelsin, salt ,pepper og pensle lammesteken.

 

Stikk inn et steketermometer og sett steken i varm stekeovn. Stek til steketermometer viser 64-66 grader, for rosa/medium ca-2-21/2 time.

Bon appetite.

#lammestek#oppskrift#mat#oppskriftpålammestek

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg