Ingredienser:
1 utbenet surret lammestek/lår.
2-4 fedd hvitløk.
Frisk rosmarin.
Salt,pepper
1 stor appelsin.
2 ss honning
Revet skall av 1 sitron + saft fra 1 appelsin.
Slik gjør du:
La kjøttet ligge til temperering på kjøkkenbenken ca 1 time før steking.
Varm stekeovn til 125 grader.
Stikk små hull i steken med en spiss kniv og stikk inn biter av hvitløk og frisk rosmarin .
Skjær appelsin i skiver og legg under surringen på steken.
varm opp honning slik at den flytende (ikke koke),
tilsett revet skall fra sitron eller appelsin (kun det gule), saft fra appelsin, salt ,pepper og pensle lammesteken.
Stikk inn et steketermometer og sett steken i varm stekeovn. Stek til steketermometer viser 64-66 grader, for rosa/medium ca-2-21/2 time.
Bon appetite.
#lammestek#oppskrift#mat#oppskriftpålammestek
Det er lov å låne oppskrifter fra andre men da bør de krediteres 😉
https://www.tv2.no/underholdning/god-morgen-norge/appelsin-honning-og-rosmarinkrydret-lammestek/12149900/